Online poradna

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    24. 11. 2019

    Triplixam a zelený čaj

    Dobrý den, snižuje pití zeleného čaje účinnost léku Triplixam (5 mg/1,25 mg/5 mg) ?

    Dobrý den,

    kombinace Triplixamu a zeleného čaje je v pořádku, pokud jej užíváte v odstupu alespoň 10 minut. Léky zapíjejte vždy čistou vodou. Lékové interakce a interakce s potravinami si také můžete zkontrolovat přímo na webových stránkách BENU.

    Lékové interakce

    S přáním pěkného dne
    Mgr. Martina Bránková
    lékárník BENU Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Imunita
    • Interakce
    23. 11. 2019

    Kombinace imunostim a bactoral

    Dobrý den,
    lze kombinovat Imunostim s Bactoralem? Děkuji

    Dobrý den, 

    GS Imunostim a Bactoral můžete bez problémů kombinovat. Imunostim užívejte vždy 1x denně po snídani. Bactoral užívejte 1x denně nejlépe večer před spaním. Po volném rozplynutí obou přípravků v ústech je vhodné 20 minut nic nejíst a nepít, aby se účinné látky mohly vstřebat co nejlépe a bylo tak dosaženo maximálního účinku.

    GS Imunostim

    Bactoral

    S přáním pěkného dne
    Mgr. Martina Bránková
    lékárník BENU Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    19. 11. 2019

    Centrum plus ženšen &ginkgo

    Dobrý den, můžu užívat tento doplněk stravy Centrum vitamíny, když beru léky na štítnou žlázu eutirox
    Děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    Centrum vitamíny můžete užívat současně s Euthyroxem, pokud dodržíte rozestup alespoň 4 hodin. Euthyrox užíváte ráno před jídlem, Centrum užívejte v odpoledních až večerních hodinách. Pak Centrum nijak neovlivní účinnost Euthyroxu.

    S pozdravem
    Mgr. Petra Rezková
    lékárník BENU, Praha 9 CČM

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, OC Černý Most zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    19. 11. 2019

    Blokurima a Furolin

    Dobrý den, mohu Blokurimu požít s lékem FUROLIN?
    Děkuji

    Dobrý den,

    ano, Blokurmu můžete užívat současně s Furolinem. Možná vhodnější kombinace by bylo kombinovat Furolin s Enterolem a Blokurimu užívat až po dobrání Furolinu. Enterol zabrání možným komplikacím z užívání Furolinu (průjem, zažívací potíže). Možné je zkombinovat i všechny tři přípravky. Enterol se užívá 1-2denně 1 tobolku.

    ENTEROL 250MG tvrdé tobolky 10

    S pozdravem
    Mgr. Petra Rezková
    lékárník BENU, Praha 9 CČM

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, OC Černý Most zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Interakce
    14. 11. 2019

    Kombinace Klacid a paralen

    Dobrý den, dostal jsem od doktora na zánět průdušek Klacid a Erdomed... nicméně mám k tomu 38.6 teplotu, tak se chci zeptat jestli mohu kombinovat s Paralenem nebo Ibalginem.. Děkuji

    Dobrý den,

    uvedené léky můžete určitě kombinovat s Paralenem i Ibalginem. Užívejte však jedno, nebo druhé. Pro osoby nad 55 kg hmotnosti je potřeba užívat 2 tablety Paralenu 500 zároveň, maximálně však 8 tablet denně. Ibalgin užívejte vždy 1 tabletu po jídle, maximálně 6 tablet denně. Dodržujte dostatečný pitný režim. Vhodný je např. průduškový čaj, který podpoří účinek Erdomedu. Léčbu jetě doporučuji doplnit o probiotika k antibiotikům, abyste se vyhnul trávicím potížím. Probiotika užívejte vždy v odstupu od antibiotik alespoň 2 hodiny. Probiotika je vhodné užívat ještě týden po dobrání antibiotik.

    Průduškový čaj

    Paralen 500

    Ibalgin rapidcaps

    Apo-Lactobacillus

    S přáním pěkného dne
    Mgr. Martina Bránková
    lékárník BENU Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    01. 11. 2019

    Warfarin a vitaminy

    Prosím, o informaci, zda s Warfarinemje možno užívat vitaminy A avitamin B12. Děkuji

    Dobrý den,

    nenašel jsem žádnou interakci, která by vylučovala souběžné užívání těchto vitamínů s warfarinem. Nicméně dodržujte dávkování doporučená výrobci, aby nedošlo k předávkování, zejména u vitamínu A, který je rozpustný v tucích a pomaleji se vylučuje z těla.

    S pozdravem,
    Mgr. Radek Machan
    lékárník BENU Děčín

    šipka Mgr. Radek Machan

    Na dotaz odpověděl Mgr. Radek Machan , Děčín, Duchcovská zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Dotaz na produkt
    • Interakce
    17. 10. 2019

    Clarinase

    Dobrý den, lékař mi předepsal Clarinase repetabs 5 mg/120 mg tablety s prodlouženým uvolňováním 7 tablet, užívání 1 večer. Je možné tyto tablety kombinovat s Mucosolvanem, který bych užívala ráno, v poledne a v 16. hodin? Děkuji předem za odpověď.

    Dobrý den,

    interakci mezi těmito přípravky jsem nenašel žádnou, tudíž můžete oba léky bez obav užívat. Jen mě trochu zaráží užívání Clarinase na noc vzhledem k obsahu pseudoefedrinu, který má budivé účinky a mohl by dělat potíže při usínání. Dávkování Clarinase bych volil spíše ráno či poledne, aby se těmto nežádoucím účinkům předcházelo. Ohledně Mucosolvanu dávkování je v pořádku, jen připomínám, je dobré zvýšit přijem tekutin a tím podpořit léčbu (ideálně 1,5 litru až 2 litry).

    S pozdravem,
    Mgr. Radek Machan
    lékárník BENU Děčín

    šipka Mgr. Radek Machan

    Na dotaz odpověděl Mgr. Radek Machan , Děčín, Duchcovská zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    • Nežádoucí účinky
    05. 10. 2019

    Interakce léčiv

    Dobrý den, od dvou různých lékařů jsem dostal recepty na níže uvedená léčiva. Při druhém a pozdějším receptu jsem informoval, že beru antibiotika a dotazoval jsem se na interakce. Aniž bych uváděl jaká, bylo mi sděleno, že interakce u léků Elicea s antibiotiky nehrozí. Na těchto stránkách však je pro zadaný dotaz jiný výsledek. Můj stav si myslím není tak vážný, abych byl nucen brát léčiva, která k sobě nepatří. Jak mám tedy chápat výsledek níže? Moc děkuji

    Beru léky:
    CIFLOXINAL - Potahovaná tableta (ráno, večer)
    ELICEA - Potahovaná tableta (ráno)

    Dobrý den,

    u léků Elicea a Cifloxinal vzniká interakce, která je sice velmi vzácná, ale také velmi závažná. Vzhledem k tomu, že neznám důvod, proč Vám byl Cifloxinal nasazen, nedokážu posoudit, zda by bylo vhodné jej vysadit. Lék Elicea náhle vysadit také nemůžete, protože je nutné postupné snižování dávky. Doporučuji Vám kontaktovat co nejdříve lékaře, aby Vám antibiotika změnil. Při vyzvedávání receptu v BENU lékárnách můžete vždy nahlásit léky, které užíváte. Máme přístup k programu s lékovými interakcemi a výsledek možných nevhodných kombinací léků máme ihned.

    S přáním pěkného dne
    Mgr. Martina Bránková
    lékárník BENU Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    • Vlasy a Nehty
    02. 10. 2019

    Hnojivo na vlasy+ ostatní léky

    Dobrý den, jelikož mně padají vlasy, chci si koupit hnojivo na vlasy, ale protože beru na arytmii a snížení cholesterolu léky, nevím, zda mohu tento přípravek s léky kombinovat. Jedná se o léky Cordaron, Pradaxa, Betaloc Zok a Sortis.
    Děkuji za odpověď.

    Dobrý den, 

    vlasové hnojivo můžete užívat i v kombinaci s uvedenými léky. Užívejte 1 tabletu 2x denně po dobu minimálně 3 měsíců pro optimální účinek. Terapii je vhodné doplnit i šamponem, který omezí vypadávání vlasů (např. Plantur, Parusan). Růst vlasů podpoříte také užíváním zinku, který se ve zvýšené míře ukládá ve vlasech. V lékárně máme nejlepší ohlasy na přípravek Zinkorot. Teď na podzim se Vám bude hodit, že hlavním účinkem tohoto přípravku je posílení imunity a růst vlasů je v tomto případě jeho vedlejším účinkem (funguje však opravdu výborně). Užívejte první týden 3x denně 1 tabletu, poté už jen 1 tabletu denně.

    PLANTUR šampon

    PARUSAN

    ZINKOROT

     

    S přáním pěkného dne Mgr. Martina Bránková

    BENU lékárna Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    • Zažívání
    15. 09. 2019

    Hylak forte a omeprazol

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je možno užívat přípravek Hylak forte v případě, že užívám Omeprazol? Předem děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    přípravek Hylak forte můžete užívat i v kombinaci s Omeprazolem. Hylak forte užívejte v případě zažívacích potíží 3x denně 2 ml, po zlepšení nebo preventivně snižte dávku na polovinu. Hylak forte se špatně vstřebává současně s mléčnými výrobky, proto dodržujte odstup těchto potravin alespoň 2 hod. od užití Hylaku. 

    HYLAK FORTE

     

    S přáním pěkného dne Mgr. Martina Bránková

    BENU lékárna Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    14. 09. 2019

    Kombinace léků

    Dobrý den,
    užívám Brinttelix 5mg a včera mi na chirurgii předepsal lékař na bolesti a otok vyvrkleho kotníku Diclofenac AL 50. Mohu ho užívat v této kombinaci? Děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    není známá žádná léková interakce těchto léků. Určitě můžete bez problému užívat. Doporučuji užívat léky v min. odstupu alespoň 2 hodin. Diclofenac užívejte vždy po jídle, aby nedocházelo k dráždění žaludku. Při zapití diclofenaku šumivým hořčíkem urychlíte jeho účinek proti bolesti. Kotník doporučuji natírat 2x denně gelem Lioton 100 000, který pomůže rychlejšímu vstřebání otoku.

    LIVSANE hořčík

    LIOTON 100 000

    S přáním pěkného dne Mgr. Martina Bránková

    BENU lékárna Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    05. 09. 2019

    Happy pills

    Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda jde kombinovat Apo-Parox při dávkování 1-0-0 s potravinovým doplňkem Happy Pills.
    Děkuji za odpověď, hezký den.

    Dobrý den,

    kombinaci těchto dvou přípravků bych nedoporučovala. Happy Pills obsahuje mimo jiné látku Tryptofan. Jde o vzácnou, ale nebezpečnou interakci mezi Paroxetinem a Tryptofanem. Může vzniknout tělu nebezpečný zdravotní stav tzv. serotoninový syndrom, který se projevu pocením, průjmem, horečkou, třesem, změnami chování a může vést až ke ztrátě vědomí.

    S přáním pěkného dne
    PharmDr. Martina Hnilová,
    vedoucí lékárník, Zlín.

    šipka PharmDr. Martina Hnilová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Martina Hnilová , Zlín, Dlouhá zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    07. 05. 2020

    Mohu guajacuran na bolest zad?

    Dobrý den,
    mohu si vzit 2 tablety guajacuranu pote co jsem si vzala na bolest zad  magnosolv (365mg horciku?). Jsem v cizině a vhodnejsi leky proti bolesti zad nemam uz jen ibalgin tablety a traumaplant
    Dekuji 

    Dobrý den,

    Magnosolv nebrání užití Guajacuranu. Klidně užijte na uvolnění svalů 3x denně1-2 tablety. Jen pozor, Guajacuran ovlivňuje pozornost (neřiďte auto). Dále na bolest můžete užít i Ibalgin v dávce 3x denně 1 tabletu. Držte záda v suchém teple, nebo použijte prohřívající náplasti.

    S pozdravem
    Mgr. Petra Rezková
    lékárník BENU, Praha 9 CČM

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, OC Černý Most zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    02. 09. 2019

    vzájemné vyrušení minerálů

    Dobrý večer nedávno jsem u vás koupil tento produkt (JAMIESON Vápník hořčík se zinkem tbl.120) a z různých zdrojů mi bylo zděleno že vápník proti hořčíku a zinku se částečně ruší. Je to pravda? Děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    je to tak, že hořčík by se měl užívat před jídlem, aby se dobře vstřebával a vápník blokuje vstřebávání hořčíku a naopak hořčík podporuje dostupnost vápníku. Z toho vyplývá, že pokud chcete do těla dodat hořčík, užívejte ho samostatně, nebo v kombinaci s vitamínem B6, který doplňuje účinnost magnesia. Pokud je Vaším cílem posílit kosti a imunitní systém, je vhodná zakoupená kombinace minerálů. Kombinace vápníku a hořčíku ještě neznamená, že se žádný hořčík nevstřebá. Něco Vaše tělo využije, ale podstatně méně oproti užívání samostatného hořčíku.

    S pozdravem
    Mgr. Petra Rezková
    lékárník BENU, Praha 9 CČM
     

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, OC Černý Most zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    23. 08. 2019

    Diterpex Rapid

    Dobrý den,prosím mohu užívat tento doplněk stravy Diterpex Rapid když užívám tyto léky..Betamed,Milurit a Escitalopram Mylan?Ještě beru jako doplněk Colafit.Je mi 50let děkuji

    Dobrý den,

    nenašla jsem nic, co by užívání Diterpexu Rapid vylučovalo, i když je třeba opatrnosti . Betamed předpokládám užíváte na snížení krevního tlaku. A Diterpex obsahuje dosti vysoké dávky kofeinu, který tlak zvyšuje. Doporučuji provádět kontrolní měření TK. Pokud budete mít tlak vyšší oproti období bez Diterpexu, ukončete užívání Diterpexu.

    S pozdravem
    Mgr. Petra Rezková
    lékárník BENU, Praha 9 CČM

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, OC Černý Most zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.