Online poradna

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    24. 02. 2018

    Proc jsou nosni kapky sanorin 1% nevhodne pro deti? Dekuji

    Dobrý den,

    pokud trváte na Sanorinu a dítě je starší 3 let doporučuji koncentraci 0,5pm 

    https://www.benu.cz/sanorin-0-5-pm-nosni-podani-sprej-roztok-1x10ml

    Ve Vámi zvolené koncentraci by mohly kapky poškodit dětskou sliznici nosu.

    S pozdravem Mgr. Petra Rezková lékárník Benu Praha 9 CČM

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, OC Černý Most zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    23. 02. 2018

    Dobrý den. Matka 83 let. Má chřipku. Nyní je ve stavu: těžké dýchání, kašel. Kromě léků, které předepsal lékař, nebylo by přínosné i použití inhalátoru? Můžete poradit, jaký inhalátor včetně léčiva do něj. Děkuji

    Dobrý den , hodně záleží na klinice , jak maminka dýchá , jaký typ kašle má . V každém případě , vzhledem k jejímu věku, bych výraznou dušnost řešila návštěvou lékaře , přes víkend pohotovosti . Inhalační terapie by mohla pomoci  a to léky ze skupiny betamimetik, které dýchací cesty roztahují a dále inhalačních glukokortikoidů , které potlačují zánět, a tím pádem otok v dýchacích cestách . Vše je ale vázáno na lékařský predpis .  S pozdravem, MUDr. Šugárková

    šipka MUDr. Petra Šugárková

    Na dotaz odpověděla MUDr. Petra Šugárková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    20. 02. 2018

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli vadí v těhotenství černý čaj? Jsem těhotná a mám tehotenskou cukrovku co můžu použít na bolestí v krku. Děkuji

    Dobrý den,

    černý čaj obsahuje i kofein, takže v těhotenstství síce pít můžete, ale mělo by to být v omezené míre. Doporučuji pít pouze 1 šálek denně. V těhotenství můžete na bolest v krku cucat pastilky Septilen. Užívejte 3-4-krát denně 1 pastilku a poté alespoň půl hodine nejíst a nepít.

    https://www.benu.cz/septilen-5-mg-oralni-podani-pastilka-20x5mg

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    20. 02. 2018

    na můj suchý dráždivý kašel se rozhoduji mezi Stoptussin sirup a Stoptussin kapky. Co mně můžete prosím doporučit? Děkuji!

    Dobrý den,

    na suchý kašel můžete nasadit uvedený Stoptussin. Co se týká účinků sirupu a kapek, tak účinek je stejný a je jen na Vás kterou formu zvolíte a, která je pro Vás přijatělnější.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    20. 02. 2018

    Dobrý den,potřebovala bych něco přírodní např.tabletky na průdušky.Předem děkuji za odpověď.

    Dobrý den,

    na přírodní báze je možné zvolit například průduškový čaj Pulmoran, který obsahuje kombinaci vícero bylín. Další možností je zvolit napŕíklad Lišejníkové cucavé tablety, které napomáhají i pŕi vlhkém kašli.

    https://www.benu.cz/pulmoran-peroralni-lecivy-caj-20x1-5gm

    https://www.benu.cz/mullerovy-pastilky-s-islandskym-lisejnikem-24ks

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    20. 02. 2018

    Dobrý den,
    Může kojící matka pít čaje teekanne kašel a průdušky a nachlazení, aniž by to snížilo tvorbu mléka?
    Děkuji

    Dobrý den,

    tento čaj není lékem to znamená, že nejsou k dispozici klinické testy o použití při kojení. Vzhledem však k obsahovým látkam, bych tento čaj při kojení nedoporučovala.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    15. 02. 2018

    Dobrý den,
    ráda bych se zeptala, jsem týden po 3 týdenní angíně (2xatb). Výtěr z krku a krev čistá. Stále mě ale trápí kašel. Mám dusivý kašel (nic nevykašlávám) ráno a večer. Přes den skoro nekašlu. Co by mi mohlo pomoct? Nechci znovu k lékaři, včera jsem tam byla jen pro papíry a mraky lidí, akorát bych tam něco chytla. Děkuji za radu.

    Dobrý den,

    na dusivý kašel jen možné nasadit kapky nebo sirup na tlumení kašle. Doporučila bych například Tussin v kapkách nebo Robitussin v sirupu. Pokud se Váš zdravotní stav do týdne ani s těmito léky nezlepšíl, předsa bych jen doporučila znivu návštévu lékaře.

    https://www.benu.cz/tussin-peroralni-kapky-roztok-1x25ml

    https://www.benu.cz/robitussin-antitussicum-na-suchy-drazdivy-kasel-peroralni-sirup-100ml-150mg

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    15. 02. 2018

    Dobrý den, je prosím Müllerův sirup s jitrocelem a vitaminem C vhodný v těhotenství?v 6 tydnu těhotenství? Dekuji

    Dobrý den,

    jedná se o doplněk stravy, co znamená, že nejsou k dispozici klinické testy o použití v těhotenství. Ve všeobecnosti však vzhledem k obsahovým látkam, nevidím problém v použití i v těhotenství. 

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    13. 02. 2018

    Dobrý den, hledám účinný prostředek na kašel, který neobsahuje chlorid sodný.
    Děkuji

    Dobrý den,

    můžete například nasadit Stoptussin tablety. Výhodou tablet je, že obsahují dvě účinné látky, takže se mohou použít i na vlhký i na suchý kašel.

    https://www.benu.cz/stoptussin-tablety-peroralni-neobalene-tablety-20

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Homeopatie
    12. 02. 2018

    prosím o radu , homeopatika na suchý dráždivý kašel
    děkuji

    Dobrý den,

    na suchý dráždivý kašel je možné zvolit homeopatický sirup, které je polykomponentní a to Drosetux. Dospělí užívají 15 ml sirupu 2-3x denně.

    https://www.benu.cz/drosetux-neo-sirup-1x150ml

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

     

    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Děti
    11. 02. 2018

    Dobrý den. Moje dcera - 11 měsíců začala pokašlávat. Mohla bych použít psi sádlo? Na obalu je napsáno od 3 let, tak se radši ptám. Děkuji za odpověď.

    Dobrý den, výrobce uvádí použití od 3 let, protože nejsou dostupné výsledky klinických testů o bezpečnom použití u menších dětí. Bylinné složky v přípravku ale nepředstavují pro díte riziko, proto při nachlazení a pro lepší vykašlávání doporučuji. Skuste nejdřív použít malé množství, zda nenastane alergická reakce nebo potíže s dýcháním. Každé díte může reagovat na léčbu jinak. S pozdravem Mgr. Ľubica Sobčáková lékárník Benu Fr. Křížka
    šipka Mgr. Ľubica Sobčáková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Ľubica Sobčáková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Interakce
    10. 02. 2018

    Dobrý den, chtěl bych se zeptat, co mohu užívat proti nachlazení, chřipce, pokud užívám Warfarin.
    Kašel, rýma, bolesti hlavy,
    Mohu paralen, ACC long?
    Děkuji.

    Dobrý den, pokud užíváte Warfarin a jste nemocný, uvedené přípravky můžete kombinovat. S pozdravem Mgr. Ľubica Sobčáková lékárník Benu Fr. Křížka
    šipka Mgr. Ľubica Sobčáková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Ľubica Sobčáková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    09. 02. 2018

    Dobrý den,
    Od lékaře jsem dostala antibiotika Doxybene 100 po 12h 1tbl , s tím, že je mám užívat ALESPOŇ 5 dní ! (Celé jedno balení) Pokud obtíže neustoupí max 8 dní Bohužel, lékař dnes neordinoval já nevím co udělat. Atb jsem dostala na zánět průdušek, vykašlávání hustého žluto zeleného hlenu, bez rýmy. Nyní je kašel hodně zlepšen, hlen hodně naředěný i pomocí ACC a přidala se rýma. Jinak nic. Žádná teplota, bolest nic. V neděli mám se synem odjet na hory.
    Děkuji za odpověď

    Dobrý den, při užívaní antibiotik Doxybene, kromě jiných režimových opatření, je nutné se vyhýbat slunečnímu a UV záření, chránit pokožku oděvem a nosit sluneční brýle. Taky se doporučuje zvýšit příjem tekutin a klid na lůžku. I když se cítite lépe, fyzická aktivita může rekonvalescenci prodloužit, nebo nemoc zkomplikovat. S pozdravem Mgr. Ľubica Sobčáková lékárník Benu Fr. Křížka
    šipka Mgr. Ľubica Sobčáková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Ľubica Sobčáková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Děti
    09. 02. 2018

    Dobrý den, je možné u syna (4r.) kombinovat volně prodejné léky na kašel ACC NEO 100 a Fenistil? Hodně vykašlává a potřebuji, aby se v noci vyspal.

    Dobrý den, léky na vykašlávání a Fenistil se nedoporučuje kombinovat, protože zahustí hleny a může vykašlávání zkomplikovat a prodlužovat dobu nemoci. Lék Fenistil se v terapii kašle používá, ale suchého a dráždivého alebo při akutní laryngitidě. S pozdravem Mgr. Ľubica Sobčáková lékárník Benu Fr. Křížka
    šipka Mgr. Ľubica Sobčáková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Ľubica Sobčáková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Interakce
    09. 02. 2018

    Dobrý den,
    lze k této kombinaci léků:
    Tolura ,Kapidin, Bisoprolol mylan, Warfarin 5 , Kalium Chloratum, Vigantol, Azopt
    užívat Sinupret od Bionorici? Pokud ne, jakým lékem při chronickém zánětu nosních dutin lze nahradil?
    Děkuji za odpověď

    Dobrý den, ano, Sinupret lze užívat spolu s Vami uvedenými léky. S pozdravem Mgr. Ľubica Sobčákova lékárník Benu Fr. Křížka
    šipka Mgr. Ľubica Sobčáková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Ľubica Sobčáková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.