Online poradna

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Děti
    30. 12. 2017

    Dobrýden. Dcera 7 let má vlhký kašel. Máme doma sirup Sinecod, Ambrobena Stopkašel. lze tyto vzájemně kombinovat a podávat na střídačku, nebo některý z nich jako nejúčinnější podávat samostatně? Děkuji

    Dobrý den, pokud má dcera vlhký kašel, doporučuji sirup Ambrobene. Sinecod je určen na tlumení suchého kašle. Kombinace těchto sirupů se někdy používá tak, že ráno a odpoledne, nejpozději do 17. hodiny, se podá sirup a odkašlání a pouze na noc sirup na tlumení kašle, aby se dítě vyspalo. Jinak je kombinace sirupů na vlhký a suchý kašel nevhodná. Sirup Stopkašel doporučuji také užívat samostatně. S pozdravem. PharmDr. Veronika Orendášová vědoucí lékárník a lektor
    šipka PharmDr. Veronika Orendášová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Veronika Orendášová , Jičín, Jungmannova zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Imunita
    29. 12. 2017

    Dobrý den, ráda bych se zeptala už delší dobu užívàm sprej do nosu Olynt samozřejmě, že vím jak je návykový a chci ho přestat brát ...doporučíte mi nějaký sprej, který můžu brát dlouhodobě a uvolní mi nos, ale nebude návykový? Mořské vody nepomáhají...Děkuji

    Dobrý den, Olynth skutečně není vhodný pro dlouhodobé užívání a ani není řešením, přejít na jiný sprej s odlišnou látkou se stejným mechanismem účinku. Bohužel nevím, které produkty s mořskou vodou jste už vyzkoušela. Doporučila bych Vám hypertonické přípravky, které pomáhájí obnovit funkce nosu, uklidňují citlivé nosní sliznice a zlepšují dýchání (https://www.benu.cz/quixx-nosni-sprej-30ml, https://www.benu.cz/sterimar-na-ucpany-nos-50-ml-1502406910). Je-li sliznice nosu opakovaně napuchající, je potřeba zvážit léčbu kortikoidními nosními spreji (https://www.benu.cz/flixonase-50mcg-dav-nosni-podani-spr-sus-60dav). Při dlouhodobých problémech je dobré navštívit ambulanci lékaře se specializací ORL a zjistit příčinu obtíží. S přáním pěkného dne PharmDr.Martina Hnilová, vedoucí lékárník Zlín.
    šipka PharmDr. Martina Hnilová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Martina Hnilová , Zlín, Dlouhá zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Imunita
    16. 09. 2020

    Co na bolavý a zarudlý krk a suchost v ústech?

    Dobry den,

    pred 2 dny mel horecku. Horecka sice ustoupila, ale od vcerejska pocituji bolavy krk a predevsim neprijemnou suchost v ustech (netvori se vubec sliny, krk mirne zarudly, kasel nemam). Co by jste mi doporucil/la? Dekuji.

    Dobrý den, i když teplota ustoupila, doporučila bych Vám užívat přípravky na povzbuzení imunity Preventan či Multiimun, aby onemocnění co nejdříve a co s nejlehčím průběhem odeznělo. Na bolavý krk a suchost je vhodná řada přípravků, které zvlhčí a zregenerují sliznici dutiny ústní. Například pastilky, které se nechají volně rozplynout v ústech několikrát za den, Isla-moos, Vincentka pastilky nebo HerbalMed Medical pastilky. V případě, že by obtíže neustupovaly, přidala bych přípravky, které se používají k léčbě příznaků zánětlivých a infekčních onemocnění dutiny ústní a hltanu. S přáním pěkného dne a brzkého uzdravení PharmDr.Martina Hnilová, vedoucí lékárník Zlín.

    šipka PharmDr. Martina Hnilová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Martina Hnilová , Zlín, Dlouhá zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Interakce
    28. 12. 2017

    Dobrý den
    prosím mám dotaz
    Manžel bere lékyDepakineChrono500mg secable Může brat ten nápoj je velmi nachlazený Děkují

    Dobrý den, Paralen Grip horký nápoj a Depakine Chrono nemají interakci a je tedy možné je souběžně užívat. Tipy, jak předejít a léčit nachlazení naleznete i tady: https://www.benu.cz/chripka-a-nachlazeni. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Děti
    28. 12. 2017

    Dobrý den můžu tři letemu synovi dát balzám na rýmu? Jak se prosím nanáší? Natřít na nos nebo pod nosik? Děkuji za odpověď

    Dobrý den, tento balzám se nanáší na hrudník dítěte, kde zvláční pokožku a uvolňuje uklidňující silice, které jsou tak přirozeně inhalovány. Použít ho můžete u dětí starších šesti měsíců. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    28. 12. 2017

    Dobrý den, koupila jsem synovi (14 let) stop kašel sirup - jen nevím u dávkování zda už je brán jako dospělý a můžu dát 3x denně lžíci nebo ještě jako dítě a tudíž 3x denně lžičku.
    děkuji

    Dobrý den, může užívat klidně dávku jako dospělí. To znamená třikrát denně 1 lžíci. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Interakce
    28. 12. 2017

    Dobrý den, mohu spolu užívat robitussin antitussin a modafen ?

    Děkuji

    Dobrý den, Robitussin Antitussicum a Modafen můžete užívat spolu. Interakci mezi sebou nemají. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Děti
    28. 12. 2017

    Dobrý den,
    chtěla bych se prosím zeptat. Může dítě (3 roky) užívat Sinupret kapky opakovaně a s kolikadenní přestávkou?
    Děkuji.

    Dobrý den, léčivý přípravek Sinupret lze užívat dlouhodobě a při dobré snášenlivosti i bez přestávek. Nicméně dlouhodobé rýmy nebo opakované záněty dutin určitě patří do odborné péče lékaře. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    27. 12. 2017

    Dobrý den, mohu ve 20.tt pri velmi silném kašli vzít přípravek ACC long? již týden mám silny kašel,který neustupuje. Přípravky Stop kašel,jitrocelový sirup,domácí cibulový sirup mě bohužel nezabírají,stále mě dráždí hleny v krku. Děkuji za info

    Dobrý den, při silném kašli trvajícím týden určitě nečekejte a pro bezpečí vás obou co nejdříve vyhledejte lékaře. Vyčerpala jste v těhotenství volně dostupné bezpečné možnosti a vše ostatní již musí být na doporučení lékaře. Může se jednat i o bakteriální infekci a tu byste stejně volně prodejnými přípravky nevyřešila. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    23. 12. 2017

    Dobry den, je mozne caj kratkodobe uzivat pri pocatcich nachlazeni behem tehotenstvi? Jsem v 32tt.

    Dekuji

    Dobrý den, kvůli obsahu lékořice tento čaj není vhodný k užívání během těhotenství. Doporučuji například čaj z mateřídoušky: https://www.benu.cz/leros-materidouska-nat-n-s-20x1-5g nebo sirup Stopkašel: https://www.benu.cz/stopkasel-sirup-dr-weiss-selen-200-100ml-navic a vitamin C například tento: https://www.benu.cz/celaskon-tablety-250-mg-peroralni-neobalene-tablety-100x250mg. Zdraví, PharmDr. Matyáš Palan lékárník Benu Beroun
    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    22. 12. 2017

    Dobrý den
    Nemůžu se zbavit otravné žluté rýmy,teď dobiram ambrobene a předtím nějaký čas SINUPREt forte,
    SINUPREt moc nezabíral a ambrobene sice zabírá ale mám pocit zalezených uší a v krku mám pocit knedlíku..
    chci se zeptat,pomůže mi hepar sulfuris akh?
    Díky za odpověď,

    Dobrý den, v případě, že jste již zkusila Sinupret a nepomohlo to, tak bych spíš doporučila návštěvu lékaře. Když je rýma žluté barvy a dlouhodobá je možné, že se jedná o bakteriální infekci, takže je možné, že budou potřebné antibiotika. S pozdravem Mgr. Veronika Hajduková Farmaceut specialista
    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    22. 12. 2017

    dobrý den , chtěla jsem se zeptat co by mi pomohlo na uplnou stratu hlasu a jen chraptim

    Dobrý den, na ztrátu hlasu lze doporučit pastilky voice angin, které jsou účinné i na chrapot. Dospělí a děti od 12 let mohou užívat až 6 pastilek denně a stále poté půl hodiny nejíst a nepít, aby působila účinná látka. https://www.benu.cz/voice-angin-pastilky-20ks S pozdravem Mgr. Veronika Hajduková Farmaceut specialista
    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    22. 12. 2017

    Dobrý den,mohu v 2.trimestru Mullerovy pastilky s lišejníkem?díky za info

    Dobrý den, u tohoto přípravků nejsou k dispozici klinické testy o použití v těhotenství. Vzhledem však k obsahovým látkám v tom nevidím problém a můžete užívat. S pozdravem Mgr. Veronika Hajduková Farmaceut specialista
    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Děti
    21. 12. 2017

    Dobrý den, je tymianová mast vhodná pro 6-ti měsíční miminko, při rýmě a kašli? Děkuji

    Dobrý den, tato mast je vhodná až od 3 let. Pro 6měsíčne děti lze použít zklidňující balzám Vicks. https://www.benu.cz/vicks-babybalsam-50g S pozdravem Mgr. Veronika Hajduková Farmaceut specialista
    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    21. 12. 2017

    dobrý den,chci se zeptat muzu kombinovat atb doxyhexal 100g(2x denne po 12h) s mucosolvanem nebo stodal na kasel ?dekuji

    Dobrý den, Doxyhexal můžete kombinovat i s Mucosolvanem na vlhký kašel i se Stopkašlem. Akorát je potřeba aby mléčné výrobky měli alespoň 3 hodiny odstup od uvedeného antibiotika. S pozdravem Mgr. Veronika Hajduková Farmaceut specialista
    šipka

    Na dotaz odpověděla , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.