Sušené ovoce
Sušené ovoce má odvozený název od jeho způsobu zpracování. Při sušení plodů dochází ke snížení obsahu vody v něm na zhruba dvacet procent. I ovoce v sušeném stavu patří ke skvělým zdrojům vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů. Navíc si můžeme sezónní ovoce dopřát po celý rok. Zjistěte více
Organis Malina sušená mrazem celá 200g
- Potravina
Skladem na e‑shopu
409 Kč
Proč se ovoce suší?
Zpracování ovoce sušením patří mezi nejstarší způsoby jeho zpracování, která sahá až do starověku. Důvod, proč se s ovocem takto nakládá, je především prodloužení doby pro uchovávání a konzumaci.
Sušené ovoce si můžeme dopřát i v době mimo jeho sezónní výskyt. Čerstvé jahody, borůvky, meruňky či broskve se v našich končinách dají pořídit výhradně v létě. V usušené podobě si ale na těchto plodech pochutnáme po celý rok.
Sušené ovoce skvěle chutná, dobře a rychle zasytí a ještě je velice skladné. Oblíbené tak je po celém světě, třeba i u nás.
Zázrak v podobě lyofilizovaného ovoce
Slyšeli jste již o mrazem sušeném ovoci? Jde o proces, při kterém dochází k vysušení velkého množství vody z ovoce pomocí velmi nízké teploty a tlaku. Skvělé je, že ovoce si zachovává stejné výživové hodnoty jako to čerstvé.
V naší nabídce můžete vybírat z řady produktů, které tímto postupem prošly. Zvolte například jahody sušené mrazem, sušené borůvky nebo ananas. Skvěle chutnají rovněž sušené banány či datle sušené tradičními metodami.
Máme samozřejmě i oblíbené sušené ovoce v čokoládě, které můžete kombinovat s ořechy a přidat je do cereálií i kaší. Nebo si díky našim zdravým ingrediencím a přidáním mouky upečte skvělý ovocný dezert.