Oddálení menstruace po pilulce po

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    28. 08. 2020

    Dobrý den je možné ze by mi pilulka po oddálila ovulace dneska je to 10 den co mám zpoždění s ms,ale objevil se mi ovulacni hlen . Do jak dlouhé doby by mohla přít ms? Další ms bych měla mít kolem 16 myslíte ze bude vše v pohodě a dostanu ji? Ze mi proste jen tenhle měsíc vynechala kvůli té tabletce. Těhotenské testy byli dosud negativní. 

    Dobrý den.

    Je to celkem běžná záležitost, na kterou pacienty upozorňují výrobci v příbalovém letáku. Zdravotníci by na to měli rozhodně upozornit také, neboť je to poměrně frekventovaný vedlejší účinek. Podáváte poměrně vysokou dávku (těhotenských) hormonů. Při podání se zastaví ovulace a uhnízdění (oplodněného) vajíčka. Hormony ve vašem těle způsobí změny a začne se jakoby připravovat na vývoj dítěte. To je samozřejmě spojeno s vedlejšími projevy, jako je  nevolnost, zvracení, podrážděnost... Je známo, že po porodu se na nějakou dobu zastaví menstruační/ovulační cyklus a podobně se tělo logicky může chovat i po podání těchto "pilulek". Následně je typicky menstruace abnormální (větší/menší špinění, bolestivost, kratší/delší aj.)  Proto není žádoucí, aby byly podávány často a hlavně nikoliv vícekrát v jednom cyklu.  "Pilulky" samozřejmě nejsou 100% účinné a proto je třeba jejich účinek vždy ověřit testem

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zeptejte se přímo našeho lékárníka či lékaře Zpět do poradny


Související dotazy z poradny

Související dotazy z poradny

    • Dotaz pro lékárníka
    • Antikoncepce
    06. 05. 2020

    Jak zjistím, zda zabrala tabletka po?

    Dobrý den, chci se jeste zeptat, jak jsem užila tu Escapelle tak jsem si za 14 dnů dělala test jestli ta tabletka zabrala a zabrala test byl negativný. Tak se chci jen zeptat jestli jsem tak hle udělala dobře ? Dekuju moc 

     Dobrý den,
     V případě že těhotenský test je negativní a pilulku Escapelle jste užila nejpozději do 72 hodin po nechráněném pohlavním styku, tak si můžete být jistá, že těhotná nejste, pilulka určitě zabrala - nedochází k ovulaci.
    Po užití přípravku Escapelle bývá menstruační krvácení obvykle normální a objevuje se v obvyklém termínu. 

    S pozdravem 
    Mgr. Nesrstová Kristýna
    vedoucí lékárník BENU Šternberk

      

    šipka Mgr. Kristýna Nesrstová

    Na dotaz odpověděla Mgr. Kristýna Nesrstová , Šternberk, Nádražní zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Dotaz na produkt
    14. 07. 2020

    Proč po Escapelle trvá menstruace jen 4 dny?

    Dobrý den chci se zeptat, proč po Escapelle trvá menstruace jen 4 dny a ke konci měsíci mám tu svoji menstruaci která trvá 7 dni . Dekuju. 

    Dobrý den,

    užitím této nouzové antikoncepce může být dočasně narušena pravidelnost krvácení +- 5 dní. Určitě při potížích navštivte gynekologa.

    S pozdravem Mgr. Naďa Spratková
    Vedoucí lékárník OC Frýda

    šipka Mgr. Naďa Spratková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Naďa Spratková , Frýdek Místek, OC Frýda zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Dotaz na produkt
    21. 04. 2020

    Užití Ellaone nebo Postinor při kojení

    Dobry den chci se zeptat zda je velky prusvih pokud kojim pozila jsem tabletku ellaone a po 12hodinach jsem zas kojila? Chtela jsme v lekarne postinor a pani mi rekla ze ellaone je to same vedela jsem ze u postinoru je to cca 8hodin.Dekuju za brzkou odpoved

    Dobrý den,

    myslím si, že dřív než ste užila tabletu EllaOne, ste si měla přečíst příbalový leták a řídit se ním.

    Cituji: "Pokud užijete tento přípravek, zatímco kojíte, nekojte své dítě po dobu jednoho týdne od užití tohoto přípravku. Během této doby se doporučuje použít odsávačku mléka, aby byla zachována tvorba mléka, ale mléko zlikvidujte. Účinek kojení v týdnu po užití tohoto přípravku na dítě není známý."

    EllaOne si dovolím říct, že není to same jako Postinor/Escapelle. Co se může stát nedokážu říct, ulipristát acetát se vylučuje do mléka, ale podle mých znalostí, účinek na dítě nebyl klinicky testován.

    S pozdravem
    PharmDr Matej Kováč
    BENU Lékárna Roudnice nad Labem

     

    šipka PharmDr. Matej Kováč

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matej Kováč , Brandýs n.L., OC Tesco zobrazit odpověď skrýt odpověď

Všechny dotazy

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Kontaktní formulář