• Dotaz pro lékárníka
    • Klouby
    21. 02. 2018

    Prosím jaký je rozdíl v kvalitě a kdo vyrábí Hyalubrix oproti HYALGANu ,který mi lékař aplikuje již od roku 2010

    .
    Děkuji za odpovědˇ. S pozdravem

    Dobrý den,

    obě injekce obsahují kyselinu hyaluronovu, ale injekce Hylaubrix obsahují v jedné dávce 30 mg kyseliny hyaluronové, přičemž hylagan osabuhej 20 mg v jedné injekci. Hyalubrix vyrábí firma Glynn Aestetichs.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

     

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Klouby
    21. 02. 2018

    Dobry den, chtelajsem se prosim zeptat zda pripravek geladrink plus mohou diabetici. Dekuji za odpovet

    Dobrý den,

    geladrink obsahuje i látky, které mohou ovlivňovat hladinu krevního cukru a zvyšovat jí, takže bych tento přípravek bez vědomí lékaře nenasazovala. Můžete užívat přípravky na posílení kloubů, které jsou na báze kolagenu například Colafit. Doporučuji užívat alespoň 2-3 měsíce, aby se projevil efekt.

    https://www.benu.cz/colafit-120-kosticek

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Zažívání
    21. 02. 2018

    Dobrý den , chtěla jsem dceři dcerám objednat laktobacílky ale zjistila jsem že obsahují kyselinu citronovou..Jedna z dcer ma antibiotika kdy nesmí nic kyseleho.. Mám je začít podavat zaroven z antibiotiky nebo až po jeho dobrání?? Děkuji moc

    Dobrý den,

    ve všeobecnosti platí, že antibiotika by měli mít odstup od probiotika alespoň 3 hodin.  Klidně můžete zvolit i laktobacílky od swissu a podávat je k antibiotikům s odstupem 3 hodin a poté podávat i po dobrání antibiotik. Doporučuji podávat celkově při antibiotikách hodně tekutin. 

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    • Spánek a stres
    21. 02. 2018

    Dobrý den,
    chci se zeptat, jestli je možné k léku Mirtazapin použít i doplněk stravy Melatonin nebo prosím o radu který přípravek by byl vhodnější .
    Děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    v případě, že užívate mirtazapin, tak již tento lék by měl mít sedativní efekt a napomáhat se spánkem. Jestli máte problémy s usínaním, tak doporučuji návštěvu lékaře který Vám předepisuje mirtazapin, aby zhodnotil další léčbu. Melatonin bych svévolně bez porady s lékařem nasadit nedoporučovala.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Kůže
    21. 02. 2018

    Dobrý den, chtěla jsem se optat zda-li je lepší koupit Aciloviral, nebo Hrepesin krém, jak mě začnou pálit rty, tak mě připadá, že mi pálí i v puse. Jinak užívám Toluru na tlak. Děkuji za odpověď.

    Dobrý den,

    aciklovir a Herpesin je v podstatě stejný přípravek, akorát je od jiné firmy, ale účinná latka je stejná. Je na Vás, který přípravek zvolíte, rozdíl v účinnosti není a oba můžete použít i když užívate léky na tlak.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Imunita
    21. 02. 2018

    Dobrý den,
    mám zvýšenou hladinu cholesterolu i triglyceridů. To znamená omezení živočišných tuků a jednoduchých cukrů. Na podporu imunity jsem si chtěla objednat Betaglukan. Teď ale nevím, zda je tento přípravek pro mne vhodný. Děkuji za odpověď.

    Dobrý den,

    ano na podporu imunity určitě můžete zvolit Betaglukan a je pro posílení imunity vhodný i ve Vašem případě. Užívejte 1 tobolku 1 x denně alespoň 2-3 měsíce.

    https://www.benu.cz/betaglukan-imu-200mg-tob-60

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Děti
    21. 02. 2018

    11 ti letý syn, jak prosím dávkovat, děkuji

    Dobrý den,

    přípravek Energy vitamarin je vhodný od 3 let a dávkování pro 11ti letého je stejné jak pro dospělé. Užívejte 1 kapsli 1 - 3 x denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza. Pro optimální účinnost doporučujeme užívat po dobu minimálně 2 - 3 měsíců.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Zažívání
    21. 02. 2018

    Dobrý den, po operaci žlučníku laparoskopicky trpím často ráno průjmy, můžu dlouhodobě používat Imodium ráno, abych došla v pořádku do zaměstnání ? Jak je možné dlouho používat Imodium ?V práci i dvě mé kolegyně mají stejné potíže, také po operaci žlučníku, takže je odpověď zajímá také. Moc děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    Imodium by se mělo používat maximálně týden vkuse. V případě protrvávajích problémů bych doporučila nasadit Hylak forte, který je celkově na úpravu zažívaní a preventině ho lze užívat i dlouhodoběji. V případě, že nenastane zlepšení po vysazení Imodia a nasazení Hylaku po měsíci, tak doporučuji návštěvu lékaře, který může zvolit další vhodnou léčbu. 

    https://www.benu.cz/hylak-forte-peroralni-roztok-1x100ml

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Vitamíny a minerály
    20. 02. 2018

    dobry den,muzete mi porovnat rozdil mezi timto cervenym balenim B komplex Zentiva 100draze a obdobnym v oranzove krabici za 75,- ?? dekuji

    Dobrý den,

    B komplex forte je silnější a obsahuje větší dávku vitamínov B v jedné tabletě. Zasílam i kompletní rozpis:

    B komplex forte  červený obsahuje: B1 - 15 mg, B2 - 15 mg, B6 - 10 mg, Niacin - 50mg, Kyselina pantotenová - 25 mg.
    B komplex oranžový obsahuje: B1 - 2 mg, B2 - 2 mg, B6 - 1 mg, Niacin - 20mg, Kyselina pantotenová - 3 mg.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Zažívání
    20. 02. 2018

    Dobrý den, delší dobu (od října-brala jsem antibiotika) mám problém se stolicí, bolí mě břicho a pak musím na záchod a mám průjem, a pak zase dlouhou dobu nejdu a u doktorky jsem byla a vše je v pořádku a užívám Hylak Forte, ale bohužel nepomáhá, a jestli by pomohli třeba nějaké probiotika, které by srovnali střeva a případně poškozenou střevní mikrofloru. Děkuju za odpověď.

    Dobrý den,

    můžete zkusit i jiná probiotika, ale chtěla bych upozornit, že Hylak již probiotika obsahuje a píšete, že na srovnání zažívaní Vám to moc nepomohlo. Zkusila bych ještě nasadit jiné probiotika například Biopron premium a nekombinovat jich již s Hylakem. V případě, že do dvou týdnu nenastane zlepšení, doporučuji navštívit lékaře, který může navrhnou další léčbu.

    https://www.benu.cz/biopron9-premium-tob-60

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    20. 02. 2018

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli vadí v těhotenství černý čaj? Jsem těhotná a mám tehotenskou cukrovku co můžu použít na bolestí v krku. Děkuji

    Dobrý den,

    černý čaj obsahuje i kofein, takže v těhotenstství síce pít můžete, ale mělo by to být v omezené míre. Doporučuji pít pouze 1 šálek denně. V těhotenství můžete na bolest v krku cucat pastilky Septilen. Užívejte 3-4-krát denně 1 pastilku a poté alespoň půl hodine nejíst a nepít.

    https://www.benu.cz/septilen-5-mg-oralni-podani-pastilka-20x5mg

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    20. 02. 2018

    na můj suchý dráždivý kašel se rozhoduji mezi Stoptussin sirup a Stoptussin kapky. Co mně můžete prosím doporučit? Děkuji!

    Dobrý den,

    na suchý kašel můžete nasadit uvedený Stoptussin. Co se týká účinků sirupu a kapek, tak účinek je stejný a je jen na Vás kterou formu zvolíte a, která je pro Vás přijatělnější.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Bolest
    20. 02. 2018

    Dobrý den, rád bych se zeptal, jakou mast bych mohl použít, když mě bolí záda. Beru warfarin. Děkuji

    Dobrý den,

    můžete zkusit řešit pomocí lokálních mastí například konopnných. Existuje na trhu verze, která prohříva nebo chladí, je jen na Vás, kterou preferujete a zvolíte.

    https://www.benu.cz/cannaderm-mentholka-extra-konopne-mazani-150ml

    https://www.benu.cz/cannaderm-thermolka-extra-hrejive-mazani-150ml

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Alergie
    20. 02. 2018

    Dobrý den,
    mám ještě jedem dotaz ohledně léku Mirtazepin.

    Blíží se jaro a já jsem alergická na pyly, roztoče, plísně a prach. Kupuji si lék Analergin a brala jsem i Prothazin a Cezeru... Je možné tyto léky brát ? Alergie se mi projevuje jako rýma, slzení a zarudnutí očí a občas i kašel a kýchání....
    Děkuji

    Dobrý den,

    Miratzapin můžete kombinovat s Analerginem na alergii. Cezera a Analergin jsou podobné léky na alergii s podobnou účinnou látkou, takže tato kombinace již není vhodná. Takže na alergii můžete zvolit buď lék Analergin nebo Cezeru a oba léky můžete užívat s Mirtazapinem.

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Veterina
    20. 02. 2018

    Dobrý den,,chtěla bych se zeptat, jak moc by vadilo nám lidem, kdybych pořídila kočce obojek foresto. Našla jsem kocourovi blechu a co jsem slyšela, jak najdeme jednu, bude jich mít rozhodně více.Nikam ven nechodi, máme ho v bytě. Foresto prý hubí i další nové blechy jakmile se vylíhnou a to tím, že na něj naskačou ale hned na to, po kousnutí umřou. Pipety, do těch se mi moc nechce. Po jedné: "Advocate" nám umřela kočka. Děkuji.

    Dobrý den,

    pro kočky můžete zvolit obojek Foresto. Umí zahubit dospělé, ale i nevyvinuté jedince (larvy, vajíčka) blech a klíšťat.

    https://www.benu.cz/foresto-1-25g-0-56g-obojek-pro-kocky-a-psy-do-8kg

    S pozdravem
    Mgr. Veronika Hajduková
    Farmaceut specialista

    šipka Mgr. Veronika Hajduková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Veronika Hajduková , Praha 10, K Pérovně zobrazit odpověď skrýt odpověď

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 86

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.