Online poradna

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    28. 08. 2020

    Oddálení menstruace po pilulce po

    Dobrý den je možné ze by mi pilulka po oddálila ovulace dneska je to 10 den co mám zpoždění s ms,ale objevil se mi ovulacni hlen . Do jak dlouhé doby by mohla přít ms? Další ms bych měla mít kolem 16 myslíte ze bude vše v pohodě a dostanu ji? Ze mi proste jen tenhle měsíc vynechala kvůli té tabletce. Těhotenské testy byli dosud negativní. 

    Dobrý den.

    Je to celkem běžná záležitost, na kterou pacienty upozorňují výrobci v příbalovém letáku. Zdravotníci by na to měli rozhodně upozornit také, neboť je to poměrně frekventovaný vedlejší účinek. Podáváte poměrně vysokou dávku (těhotenských) hormonů. Při podání se zastaví ovulace a uhnízdění (oplodněného) vajíčka. Hormony ve vašem těle způsobí změny a začne se jakoby připravovat na vývoj dítěte. To je samozřejmě spojeno s vedlejšími projevy, jako je  nevolnost, zvracení, podrážděnost... Je známo, že po porodu se na nějakou dobu zastaví menstruační/ovulační cyklus a podobně se tělo logicky může chovat i po podání těchto "pilulek". Následně je typicky menstruace abnormální (větší/menší špinění, bolestivost, kratší/delší aj.)  Proto není žádoucí, aby byly podávány často a hlavně nikoliv vícekrát v jednom cyklu.  "Pilulky" samozřejmě nejsou 100% účinné a proto je třeba jejich účinek vždy ověřit testem

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    07. 04. 2021

    Vaginální svědění po styku - co pomůže preventivně?

    Dobrý den,
    pravidelně po styku ( vše čisté a s manželem)
    cca po 2 dnech nastane výtok bílý a svědění, začnu lečit, zkouším vše možné Canesten balanc moc nepomohl nakonec pomůže až Gynopevaryl......ja bych chtela neco co působí bud preventivně nebo pomůže po styku....napadla mě Vulvolag nebo Multigyn flora...poradíte prosím pěkně ??

    Dobrý den, 

    trpíte na kvasinkovou infekci, někdo je k tomu zkrátka náchylnější. Může se jednat pouze o nestabilní vaginální mikroflóru. Tu upravíte pomocí zaváděcích tablet Gynocaps S.R., zavedete na noc 1x za 4 dny, jedná se o tablety s postupným uvolňováním s 8denním účinkem. Stejně jako Gynocaps S.R. Vám bude působit Multi-gyn flora, výhodou Gynocaps je však gelovitá struktura, kterou kapsle vytvoří a proto z pochvy nic nevytéká. Mikroflóra pochvy se tím stane více odolnější vůči případné infekci. Dále doporučuji po styku hygienu pomocí Lactacyd antimykotického intimního mýdla.

    S přáním pěkného dne
    Mgr. Martina Bránková
    lékárník BENU Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    04. 04. 2021

    Co na kondylomata?

    Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu ohledně kondylomat u partnera. Objevily se v unoru a neustale se tvoří nové. Dochází na venerologii na dusík, ale neléčí nic a stale dochází k výsevu. Užívá hlívu na imunitu a indonal man. Chci se zeptat zda je lék či homeopatikum, které by mohlo pomoci?

    Dobrý den,

    Kondylomata je projev virotického onemocnění papilomaviry. Jde o pohlavně přenosné onemocnění. Partneři by se tedy měli vyvarovat pohlavnímu styku do doby vyléčení onemocnění.
    Nejúčinější je očkování. Vakcín je na trhu více a dle kmenů se vybírá nejvhodnější vakcína. Nejvíce kmenů obsahuje vakcína Gardasil9.
    Z homeopatie se nasazuje Thuya occ. 15CH, která se užívá denně 5granulek po dobu půl roku. Z hub místo hlívy je vhodnější coriolus versicolor, kterou bohužel Benu nemá v nabídce. Užívá se též půl roku.

    https://www.pragon.cz/mrl-houbova-vyziva/coriolus-mrl/
    Thuya occ 15CH

    S pozdravem
    Mgr. Petra Rezková
    lékárník BENU, Praha 9 CČM

    šipka Mgr. Petra Rezková

    Na dotaz odpověděla Mgr. Petra Rezková , Praha 9, CČM I - naproti Globusu zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    29. 03. 2021

    Opakované vaginální infekce

    Dobry den dost casto trpim na mikozy snad kazdy mesic mam lecbu od Gyn. A mamzel zadne problemi nema uz nevim proc to porad se opakuje, pani doktora mi rekla kdyby mel manzel nejake problemi tak canesten krem a pazat se, jde mi oto kdyz nema problemi muze se i tak preventivne namazat, a jen jeste dotaz jde i kdyz bude namazanej mit pohlavni stik, jelikos jsem to nikde nevycetla a v lekarne mi rekli ze i klidne namazat pred stykem tak tet nevim dekuji moc.

    Dobrý den.

    Pokud je gynekologická infekce u ženy, měl by se vždy léčit i muž. Většina těchto infekcí je totiž přenosných. Manžel nemusí mít projevy, ale může být přenašeč. Pokud muto nevadí, může pokračovat styk klidně i hned po namazání. Canesten je vhodný i na sliznice. Léčba by měla trvat alespoň týden a to minimálně 2x denně. pokud na tyto potíže trpíte, doporučuji vaginální probiotika po ukončení léčby. Např. gynimun

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    • Močové cesty
    29. 03. 2021

    Zánět močových cest nebo zánět v pochvě?

    Dobrý den už skoro 20 dní mám potíže v podbřišku... Myslela sem si že to je nastydlý močový měchýř bolela mě záda brala sem urinal a urologické čaje tak sem šla k doktorce ta mi udělala chemické vyšetření který vyšel negativní... A dala mi jednodenní antibiotika... Ty trochu pomohli ale potom při čůrání mě začal tlačit podbrisek pod mě to nutí chodit ... Jako kdybych měla v břiše trubičku co tlačí od pupíku do klitorisu který pobolívá a teď i hřeje a de to dal až ke vstupu do vagíny.... Tak teď nevím jestli se zas ozvat doktorce nebo rovnou volat na gyndu... Či je něco co by jste mi poradili děkuji

    Dobrý den.

    Vzhledem ktomu, že už jste se začala léčit, tak bych to nadále řešil s lékařem. Je zjevné, že přírodní prostředky sami o sobě nepomáhají, klidně je ale podávajte dál - pomáhají zvýšit účinnost antibiotik. Důležitý je pitný režim během celého dne, aby se močové cesty propláchnuly. Z lékařů buď navštívit urologa, nebo gynekologa - takhle od stolu těžko říct. Zánět je to zcela zjevně. Z volně prodejných přípravků mám nejlepší reference na blokurimu

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    28. 03. 2021

    Má Advance Prostalex vliv na sexuální výkonnost?

    Dobry den, chtel bych se zeptat zda advance prostalex napomáhá vydrzi v posteli ?

    Dobrý den, 

    Advance Prostalex je spíše na problémy s prostatou, na sexuální výkonnost je vhodný např. ArginMax (doporučená dávka je 3 tobolky denně, po prvním týdnu užívání 2 tobolky denně), nebo kombinace Maca (3x denně 1 kapsle před jídlem) a kotvičníku (3x denně 1 kapse po jídle). Tyto prostředky zvyšují u mužů hladinu testosteronu a tím pádem mají vliv na sexuální život a plodnost. 

    S přáním pěkného dne
    Mgr. Martina Bránková
    lékárník BENU Makovského nám., Brno

    šipka Mgr. Martina Bránková

    Na dotaz odpověděl Mgr. Martina Bránková zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    • Těhotenství a kojení
    25. 03. 2021

    Pivinorm a clotrimazol v těhotenství

    Dobry den chtěla bych se zeptat jestli mužů používat oboje na jednou aniž by to nějak snižovalo účinek

    Pivinorm beru na močové cesty jsem v těhotenství 9 týdnů
    A dva dny mě už bolí poševní vchod pálí svědí tak sem začla brát od dnes clotrimazol 200 pouze tři tablety ,vaginalni tablety dnes jsem zavedla už jednu může se brát obojí četla jsem u clotrimazol že snižuje nějaké antibiotika děkuji za odpověď

    Dobrý den, 

    clotrimazol tablety v těhotenství vhodný je, akorát se doporučuje zavádět bez aplikátoru. Stává se, že antibiotiká sničí i vaginální mikroflóru, a ta je pak náchylnější na různé infekce. Až dokončíte léčbu clotrimazolem, doporučuju preventivně používat gel Lactofeel - je vhodný i preventivně u těhotných, na udržení správného poševního prostředí, a brání tak množení patogénních mikroorganismů. 

    Lactofeel 7 tub x 5ml 

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Dotaz na produkt
    • Intimita
    27. 03. 2021

    Vaginální probiotika v těhotenství

    Dobrý den, je gynimun vhodný i pro těhotné?
    Děkuji,

    Dobrý den, 

    tento produkt by se měl v těhotenství používat jen po předchozí konzultaci s lékařem.  Na doléčení, nebo preventivně na úpravu vaginální mikroflóry můžete použít gel Lactofeel, který v těhotenství vhodný je. Ideálně se používa na noc. 

    Pro udržení přirozeného pH a zabránění návratu bakteriální vaginózy používejte 1 tubu každý 3. den po dobu 3 měsíců. Pro udržení přirozeného pH po dobu užívání antibiotik používejte 1 tubu denně po dobu 4-5 dní po ukončení léčby antibiotiky. Pro zmírnění nebo odstranění příznaků onemocnění v období menstruace používejte 1 tubu denně po dobu 1-2 dní po menstruaci.

     

    Lactofeel 7 tub x 5ml

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    19. 03. 2021

    Jak uchovávat Vitagyn C?

    Je nutné uchovávat Vitagyn C v lednici nebo stačí suché a tmavé místo? Děkuji

    Pěkný den,

    Vitagyn uchovejte po otevření na suchém tmavém místě.

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Bolest
    • Intimita
    15. 03. 2021

    Léky na bolestivou menstruaci

    Dobrý den, víte mi poradit léky proti bolestivé menstruaci, které nepoškozují játra a žaludek?

    Dobrý den, 

    většina léků od bolesti jsou na báze paracetamolu (příp. v kombinaci s dalšími účinnými látkami),  - možnost toxicity na játra, nebo na báze nesteroidních antiflogistík (třeba ibuprofen, dexketoprofen, atd) - možnost dráždění žaludku. Mohu Vám doporučit přípravek Dexoket - je možné ho užívat nezávisle na jídle, nedráždi tolik žaludek, účinkuje proti bolesti i zánětu. Druhou možností je relativně nový přípravek Ibolex - je to derivát ibuprofenu s vylepšenými účinkami - stačí poloviční dávka oproti ibalginu - proto je v nižší gramáži. 

    Oba přípravky je možné užívat 3x denně, dle potřeby, s odstupem jednotlivých dávek alespoň 6h. 

    DEXOKET 25MG potahované tablety 10 II  

    IBOLEX 200MG potahované tablety 20 I

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Dotaz na produkt
    • Intimita
    • Těhotenství a kojení
    15. 03. 2021

    Vaginální mykoza v tehotenstvi

    Dobrý den, lze Použit gynopevaryl v 3.trimestru těhotenství? Dekuji

    Dobrý den, 

    v těhotenství by Vám spíše doporučila Clotrimazol, nebo Canesten Gyn. Obsahuje jinou účinnou látku, s podobnými účinkami, která se v těhotenstve používa.  Existují ve formě krému, nebo vaginálních tablet. V těhotenství se nedoporučuje používat aplikátory, zavádět použe umytým prstem. 

    CLOTRIMAZOL AL 100MG vaginální TBL 6

    CANESTEN GYN COMBI PACK 500MG+10MG/G VAG TBL+CRM 1+20G

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Dotaz na produkt
    • Intimita
    15. 03. 2021

    Clotrimazol a Macmiror complex

    Dobrý den,
    chtěla bych se zeptat, doktor (gynekolog) mi předepsal MACMIROR COMPLEX 500 až ho do užívám můžu pak přejít rovnou na CLOTRIMAZOL? Nebo by se nemělo raději kombinovat?
    Děkuji za odpověď.

    Dobrý den, 

    Macmiror complex je antibiotikum - chemoterapeutikum, a měl by být dostatečně účinný na infekce různeho původu. V případě, že se budou vyskytovat potíže, můžete Clotrimazol použít. Myslím si ale že po léčbě Macmirorem nebude clotrimazol potřeba. , dokud se znovu něčím neinfikujete. 

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    15. 03. 2021

    Výtok před ms

    Dobrý den, beru antikoncepci, den před ms se mi objevil velmi silný výtok, který byl mléčný ale zároveň vodnatý. Chci se zeptat, jestli je to normální, a nemohu být třeba těhotná. Také se chci zeptat, jak rozeznám implantační krvácení od menstruace. Děkuji moc

    Dobrý den, 

    hustější, příp. mléčny hlen je typický pro luteální fázi cyklu, působí nepropustně pro spermie a zároveň má ochrannou funkci pro případné oplodněné vajíčko, třeba pro případ  vniknutí infekce v období těhotenství.  Hrudkovitý hlen, páchnoucí, případně svědivý by mohl naznačovat kvasinkovou infekci.  Pokud máte podezření, navštivte lékaře, aby posoudil Váš stav. 

    Implantační krvácení je obvykle slabší, než menstruační, a většinou po krátké době ustane, nebo je krvácení přerušované - záleží, jak se zrovna vajíčko implantuje, a jestli třeba naruší nějakou žilku. Občas se stane, že krvácení je silnější, a žena má dojem normální menstruace, některé ženy dokonce menstruují i přes těhotenství. To jsou ale spíš ojedinělé pípady,  a není to normální stav.

    Pokud se obáváte těhotenství, doporučuju v čase menstruce (příp. v době kdy by jste ji čekala), udělat těhotenský test, nebo navštivte lékaře. Pokud ale berete antikoncepci jak máte, myslím že se nemáte čeho obávat.

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    06. 03. 2021

    Co vyvolá užívání Stimulenu u mužů ?

    Dobrý den. Rád bych se na něco zeptal. Produkt Stimulen Naturvita který je určen výhradně pro ženy tak kdyby tyto tablety užíval muž tak co to udělá. Děkuji za odpověď.

    Dobrý den,

    užívání Stimulenu u mužů může mít vliv na jejich libido, díky obsahu byliny Damiány pravé může pozitivně ovlivňovat libido a zvyšovat chuť na sexuání styk. Na erekci či vyšší prokrvení penisu mít vliv nebude.

     

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Intimita
    • Těhotenství a kojení
    21. 02. 2021

    Progesteron besins a časté močení

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v úterý jsem byla na embryo transferu 6 buněčného embrya, od neděle 14.2. užívám progesteron besins 1-0-2. Od pátku mě trápí časté močení, může být způsobeno užíváním tohoto léku? Děkuji.

    Dobrý den, 

    při vyšších dávkach progesteronu se mohou objevit nežádoucí účinky jako závrate, somnolence, euforie, nebo poruchy cyklu. Kromě toho se mohou objevit i antialdosteronové účinky (aldosteron působí zpětné vstřebávání sodíku a vody v ledvinách), tedy zvýšené vylučování vody a potřeby  močení je možné. Doporučuju dostatečný pitný režim, a konzultaci dávkování dle stavu s ošetřujícím lékařem. 

     

    S pozdravem a přáním hezkého dne

    PharmDr. Zuzana Kuncová
    lékárnik, OC Albert, Brno
     

    šipka PharmDr. Zuzana Kuncová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Zuzana Kuncová , Brno, OC Albert zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Kontaktní formulář