Online poradna

    • Dotaz pro lékárníka
    • Homeopatie
    • Těhotenství a kojení
    11. 04. 2021

    Mohu FYTOS Kapky při celoročním kýchání v těhotenství ?

    Dobrý den, jsem v 6. týdnu těhotenství, mohu prosím používat tyto kapky. Jsem silný alergik na pyly. Děkuji

    Dobrý den,

    kapky Fytos při celoročním kýchání obsahují extrakt z Ostropestřece mariánského, který se nedoporučuje užívat během celého těhotenství. Jeho detoxikační a pročišťující účinky by mohly mít negativní vliv na vývoj plodu. Vyzkoušejte nosní kapičky Euphorbium, které výborně účinkují na alergické rýmy a jsou bezpečné k užívání  v těhotenství. Dále doplňte užívání homeopatiky v tabletkách POUMON HISTAMINE 15C (dávkování: 2x až 4x denně 5 granulí dle příznaků), toto homeopatikum zcela zastavuje alergickou pylovou reakci.

    EUPHORBIUM 

     

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Bylinky
    11. 04. 2021

    Existují bylinky na spuštění menstruace ?

    Dobrý den,
    je pravda, že šalvěj (čaj) přispívá k dřívějšímu spuštění menstruace? Případně existují nějaké další bylinky, potraviny nebo doplňky stravy, které by měly tento účinek?

    Děkuji

    Dobrý den,

    bylinka šalvěj opravdu může navodit spuštění dřívější menstruace a a nebo spustit opožděnou menstruaci. Obdobný vliv na spuštění menstruace má horká koupel nebo červené víno, bylinka třezalka a bylinka měsíček. Avšak jedná se spíše o rady bylinkářů a homeopatů. Nejedná se o lékařsky podložené účinky.

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Zažívání
    11. 04. 2021

    Co užívat na nevolnost v letadle ?

    D. den je k dostání u vás nějaký přípravek v nevolnosti při cestě letadlem? Děkuji.

    Dobrý den,

    doporučila bych dva přípravky, užívají se vždy před cestou

    Kinedril jsou tablety, které mírní obtíže s nevolností a zároveň i lehce tlumí a navozují stav zklidnění. Druhým přípravkem jsou žvýkací tablety, které se doporučují při cestování dopravními prostředky Travel gum.

    KINEDRIL

    TRAVEL- GUM

     

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Koronavirus
    11. 04. 2021

    Jak vypadá balení Novel Coronavirus Antigen rapid test (ze slin) 20ks?

    Dobry den, sada Novel Coronavirus Antigen rapid test (ze slin) 20ks znamená, že obdržím 20 kusů krabiček, abych mohla udělat 20 testů během neomezeného časového období? Nebo je to 20 testů, které musím provést v jeden časový úsek, protože obdržím omezené množství roztoku, který se pak smíchá se slinami? Musím tedy roztok ihned spotřebovat, i když nebudu testovat 20 lidí najednou?

    Dobrý den,

    krabice obsahuje 20 ks odběrových zkumavek, 20 ks jednotlivých tekutých pufrů -roztoků ( s těmi se smíchává vzorek) a 20 testovacích sad. Testy můžete provést během neomezeného časového intervalu, kdy můžete spotřebovat libovolný počet sad, který aktuálně potřebujete. Sady nejsou baleny do jednotlivých krabiček. Ve velké krabici najdete  návod a pak vždy 20 ks jednotlivých komponent (pufr, odběrová zkumavka, testovací destička), které potřebujete k testování.

     

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Žíly
    10. 04. 2021

    Existuje tabulka velikostí punčoch MAXIS?

    Dobrý den,

    mám zájem zakupit kompresní punčochy (MA XIS). Nepodařilo se mi však nikde nalézt velkostní tabulku. Prosím o zaslání linku na velkostní tabulku.

    Pěkný den,

    zasílám online odkaz, kde vám dle zadaných rozměrů určíte velikost Maxis punčoch. Měření provádějte vždy po ránu, jakmile vstanete.

    TABULKA VELIKOSTI

     

     

    S pozdravem
    PharmDr. Barbora Kuthanová
    vedoucí lékárník OC LBC Liberec

    šipka PharmDr. Barbora Kuthanová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Barbora Kuthanová , Liberec, OC LBC zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Těhotenství a kojení
    10. 04. 2021

    Slivovicové mazání v těhotenství

    Dobrý den
    Je možné používat tuto mast,i v těhotenství?
    Děkuji

    Dobrý den.

    pokud tím budete mazat namožené svaly a bolavé klouby, tak určitě ano - můžete i v těhotenství.

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Vitamíny a minerály
    • Zažívání
    10. 04. 2021

    nutridrinky množství na den

    Dobry den,
    mam ulcerozni kolitidu, zanet je nyni aktivni.
    Piju proto vedle stravy nutridrinky od firmy nutricia- kvuli podvyzive. 
    Je problem, ze jsem cca va tydny pila i treba 7 denne a k tomu i normalni stravu? Muze se clovek nejak predavkovat vitaminy?

    Beru taky vigantol- je problem vigantol 20 kapek denne+ kazdy den ty nutridrinky kde je vitamin D? Snazim se i skrz tyden jist ryby.. je mozne takto predavkovani  vitaminem D?

    Dobrý den.

    U toho vitamínu D mně to příjde až příliš 20 kapek denně. Zkonzultujte s lékařem, jestli to nebylo myšleno týdně. Předávkování možné je. U nutridrinků je standard 6/den tudíž mi 7 denně při podvýživě nijak přehnané množství nepříjde. Důležité je že vám chutná a že se atk dříve vrátíte k normálu.  

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    10. 04. 2021

    B komplex bez laktozy a bez kyseliny listové

    Dobry den,shanim bkomolex bez laktosy a bez kyseliny listove,ktera mi v tehu delala vyrazku..
    Leta jsem byla spokojena se sanofi forte,jenze mam ted abkm nove a chci to striktne drzet,je mi pak lepe.

    Diky za pomoc

    Dobrý den.

    To splňuje např. B komplex forte Noventis

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    11. 04. 2021

    Jak užívat Doxyhexal spolu s minerály?

    Dobrý den, paní doktorka na infekčním mi předepsala antibiotikum Doxyhexal 200 mg jednou za 24 hodin, a abych se vyvaroval mléčným výrobkům. Od pana imunologa beru denně směs minerálů : calcii lactas 0,15g, magnesii lactas 0,1g, zinci sulfas 0,015g, lactosum q.s.. Mám minerály v průběhu užívání doxyhexalu vynechat, či stačí vždy počkat 3 hodiny po užití antibiotika, jak je napsané v příbalovem letáku? Děkuji

    Dobrý den.

    skutečně stačí jen odstup od dávky antibiotika. Po zbytek dne můžete bez obav konzumovat mléčné výrobky a podávat minerály.  

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Bolest
    • Kůže
    10. 04. 2021

    CRYOS sprej na znecitlivění

    Dobrý den
    Měla bych dotaz lze použít CRYOS SPRAY před aplikací piercingu na lehké "znecitlivění"?
    Popřípadě z jaké vzdálenosti ? A nemohlo by dojít k "omrzlinám"?
    Děkuji za odpověď a přeji hezký den!

    Dobrý den.

    Lze použít určitě. Používejte jej tak z 10cm vzdálenosti. Omrzliny určitě nezpusobí. ALternativně může použít volně prodejný znecitlivující lék v masti EMLA. Je ale dostupný jen v kamenných lékárnách a je poměrně nákladný. 

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Zažívání
    10. 04. 2021

    Bolest bříška

    Dobrý den vcera večer mě chytla bolest bricha v nadbrisku a okolo pupku, a cítím jako by tlak v konečniku jako by měl odejít plyn alw nic nejde nebo jen občas a kruceni v brise mam, bylo mi i nevolno, stále to pokračuje alw bolest je menší když si břicho prphmatam tak nic necítím, dala jsem i čípek tak jsem se trošku vyprazskkla ale pořád to není ono, teplota nic nemám začalo to večer z ničeho nic, mely jsmw předevčírem i včera čočku a večer pizzu tak může to být nadýmání nwbo to může být třeba slepé střevo nebo něco, udělala jsem si kminovy caj nahrivam břicho, děkuji za radu co bych měla ještě skusit nebo co toby to mohlo být

    Dobrý den.

    Určitě to nebude nic vážného. Kombinovat čočku s pizzou se dá bezesporu označit za dietní chybu.  V lékárničce je dobré mít lék meteospasmyl, který pomáhá vstřebat vzniklé plyny a ulevit od křečí. 

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Zdravotní prostředky
    10. 04. 2021

    Spolehlivost těhotenských testů

    Dobrý den měla jsem ne chráněny styk před 27 dny menstruací jsem dostala přesně nq den krvacela jsem skoro 4 dny pak jsem spinila těhotenský test jsem si dělala během menstruace w oba byli negativní můžu se na testy spolehnout?

    Ano,

    i během menstruace jsou testy spolehlivé, důležité je dodržet čas kdykoliv od začátku menstruace, nebo jejího vynechání.

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Interakce
    10. 04. 2021

    Multivitamín a vliv na srážlivost krve

    Dobrý den,koupila jsem si u vás tento multivitamin a zarazila mě věta,že může snižovat srazlivost krve...která látka v tomto případě za to může a jak moc je to nebezpečné.. děkuji za odpoved...

    Dobrý den.

    Sloužkou, která je ve vitamínech často a zároveň dokáže snížit srážlivost krve je extrakt Jinanu (Gingko Biloby). Pro zdravého člověka to není nebezpečné, rizikové je to u lidí, užívajících léky na ředění krve. 

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Kůže
    11. 04. 2021

    Svědění a pupínky v záhybech

    Dobrý den, svědí mně záhyb v oblasti stehna a podbříšek. Svědění vypadá jako 1 červený pupínek(není jako tečka)okolo červeno, někdy to i pálí. A jaké jsou příznaky svrabu.

    Dobrý den.

    Příznaky svrabu máte popsány např. zde: Svrab. Bohužel toto onemocnění většinou spolehlivě nedokáží diagnostikovat ani kožní lékaři. Většina pacientů, kteří se k nám do lékárny kdy dostali s předpisem na přípravky na svrab, byly spíše v podezření na diagnózu a léky dostali jen pro jistotu.

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    10. 04. 2021

    Test na lepek

    Dobrý den , měl jsem příznaky na nesnášenlivost na lepek tak jsem začal držet bezlepkovou dietu kterou držím týden tak se chci zeptat jestli test potvrdí moje podezření i když už nejím lepek . Předem děkuji za odpověď .

    Dobrý den.

    Test funguje naprosto nezávisle na tom co aktuálně jíte. Funguje na základě rozpoznání látek v krvi. 

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Kontaktní formulář