Co mohu při pálení v krku a kašel v těhotenství

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    28. 01. 2021

    Dobrý den,
    poradil/a byste mi něco na Pálení v krku a suchý dráždivý kašel, jsem v 25.týdnu těhotenství. Zkoušela jsem jitrocelový sirup, ten mi na pár dní pomohl, ale vždy se mi kašel po nějakém čase vrátí. Děkuji moc.

    Dobrý den.

    V těhotenství lze ještě Stopkašel - ten si lidé velmi chválí a také Drosetux. Řada stopkašel má jako doplněk také pastilky, které se dají se sirupem s výhodou kombinovat.

    S pozdravem.
    Mgr. Václav Navrátil
    vedoucí lékárník Prostějov

    šipka Mgr. Václav Navrátil

    Na dotaz odpověděl Mgr. Václav Navrátil , Olomouc, Galerie Moritz zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zeptejte se přímo našeho lékárníka či lékaře Zpět do poradny


Související dotazy z poradny

Související dotazy z poradny

    • Dotaz pro lékárníka
    • Chřipka a nachlazení
    • Těhotenství a kojení
    28. 11. 2019

    Acc v těhotenství

    Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli můžu používat Acc šumivé tablety kdyz jsem ve 25.tydnu tehotenstvi. Děkuji za odpověď

    Dobrý den,
    v těhotenství můžete bez porady s lékařem použít pouze některé bylinkové sirupy. Vše ostatní je na doporučení lékaře po zvážení rizik a přínosů. S kašlem v těhotenství byste stejně měla k lékaři zamířit co nejdříve. Ze zmíněných bylinkových sirupů je bezpečný například Stopkašel. Dávkuje se třikrát denně polévková lžíce. Odkaz na něj přikládám níže.
    STOPKAŠEL Medical sirup Dr.Weiss 200+100ml NAVÍC 

    Zdraví,
    PharmDr. Matyáš Palan
    lékárník BENU Beroun

    šipka PharmDr. Matyáš Palan

    Na dotaz odpověděl PharmDr. Matyáš Palan , Praha 5 Zličín, OC Globus zobrazit odpověď skrýt odpověď

    • Dotaz pro lékárníka
    • Bolest
    • Těhotenství a kojení
    26. 01. 2020

    Paralen v těhotenství

    Dobrý den, jsem asi v 5tt těhotenství. Už druhý den je bolí hlava. Je možné si vzít paralen? Nerada bych nějak ublížila.


    Moc děkuji za odpověď

    Dobrý den,

    paracetamol  v dávce 500mg je při krátkodobém užívání v těhotenství bezpečný. Dodržujte odstup 6h mezi užitím další dávky. Pokud nebudete cítit úlevu, vyhledejte svého ošetřujícího lékaře.

    S přáním pěkného dne
    PharmDr. Martina Hnilová,
    vedoucí lékárník, Zlín.

    šipka PharmDr. Martina Hnilová

    Na dotaz odpověděla PharmDr. Martina Hnilová , Zlín, Dlouhá zobrazit odpověď skrýt odpověď

Všechny dotazy

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Kontaktní formulář