Doprava ZDARMA při nákupu nad 199 Kč. Pouze přes naši mobilní aplikaci! Více informací naleznete ZDE.

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Sušené ovoce

Sušené ovoce má odvozený název od jeho způsobu zpracování. Při sušení plodů dochází ke snížení obsahu vody v něm na zhruba dvacet procent. I ovoce v sušeném stavu patří ke skvělým zdrojům vlákniny, antioxidantů, vitamínů a minerálů. Navíc si můžeme sezónní ovoce dopřát po celý rok. Zjistěte více

Proč se ovoce suší?

Zpracování ovoce sušením patří mezi nejstarší způsoby jeho zpracování, která sahá až do starověku. Důvod, proč se s ovocem takto nakládá, je především prodloužení doby pro uchovávání a konzumaci.

Sušené ovoce si můžeme dopřát i v době mimo jeho sezónní výskyt. Čerstvé jahody, borůvky, meruňky či broskve se v našich končinách dají pořídit výhradně v létě. V usušené podobě si ale na těchto plodech pochutnáme po celý rok.

Sušené ovoce skvěle chutná, dobře a rychle zasytí a ještě je velice skladné. Oblíbené tak je po celém světě, třeba i u nás.

Zázrak v podobě lyofilizovaného ovoce

Slyšeli jste již o mrazem sušeném ovoci? Jde o proces, při kterém dochází k vysušení velkého množství vody z ovoce pomocí velmi nízké teploty a tlaku. Skvělé je, že ovoce si zachovává stejné výživové hodnoty jako to čerstvé.

V naší nabídce můžete vybírat z řady produktů, které tímto postupem prošly. Zvolte například jahody sušené mrazem, sušené borůvky nebo ananas. Skvěle chutnají rovněž sušené banány či datle sušené tradičními metodami.

Máme samozřejmě i oblíbené sušené ovoce v čokoládě, které můžete kombinovat s ořechy a přidat je do cereálií i kaší. Nebo si díky našim zdravým ingrediencím a přidáním mouky upečte skvělý ovocný dezert.

Zpět nahoru