Je břišní pás vhodný pro stažení poporodních břišních svalů?

    • Dotaz pro lékárníka
    • Těhotenství a kojení
    10. 05. 2020

    Dobrý den,
    Ráda bych se zeptala, jestli je břišní pás ve vaší nabídce vhodný i pro poporodní stažení břišních svalů a lepší fixaci jizvy samotné, popř. jestli to o ni nebude drhnout. Jsem po císařském řezu 3 týdny zpět.
    Předem děkuji za odpověď.

      Dobrý den,
     Dle doporučení porodních asistentek se dá použít břišní stahovací pás i na stažení svalů po porodu. Ale nedoporučuje se nosit ho celý den, aby břišní svaly musely pracovat a dále více neochabovaly. Také je důležité břicho stále promazávat, třeba Weleda doporučuje až do třetího měsíce po porodu používat těhotenský masážní olej. Jemnou masáží se také podpoří stahování dělohy a i potírání jizvy po císařském řezu umožní její lepší vstřebávání.
     Pokud máte jizvu pěkně zhojenou, neměl by být problém a pás by Vám neměl vadit.

    S pozdravem
    Mgr. Nesrstová Kristýna
    vedoucí lékárník BENU Šternberk

    šipka Mgr. Kristýna Nesrstová

    Na dotaz odpověděla Mgr. Kristýna Nesrstová , Šternberk, Nádražní zobrazit odpověď skrýt odpověď

Zeptejte se přímo našeho lékárníka či lékaře Zpět do poradny

Zavřít

Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie.
Více informací

Naše lékárny

Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.