Směs na chléb rustikální bez lepku 500g
Směs na chléb rustikální je bez lepku a obsah vystačí na celý kilogramový bochník chleba. Lze připravit v domácí pekárně nebo v běžné troubě.
- Neobsahuje lepek, GMO, mléko, vejce.
- Neobsahuje aromata, umělá barviva či konzervanty.
- Splňuje náročné požadavky nejen pro bezlepkovou dietu, ale i dietu diabetickou.
- Má příznivý glykemický index a vysoký obsah vlákniny především z celozrnného lnu.
Tmavý rustikální chléb svými vlastnostmi připomíná chleby s obsahem barevných sladových mouk a sladových extraktů. Vyznačuje se plnou chutí a specifickou vůní. Při zadělávání těsta je možné chléb „vylepšit“ přídavkem různých semínek (len, sezam, dýně). Např. slunečnicová semínka jsou nejen zdrojem velmi cenných živin, ale vypadají v tmavém těstě velmi pěkně.
Balení obsahuje 500 g.
Dávkování a způsob užití
Pro přípravu chleba budete potřebovat 500 g směsi, 475 ml(g) vody, 20 ml oleje a 15 g čerstvého droždí.
Postup pro přípravu chleba v domácí pekárně:
Na dno pečící nádoby patří tekuté suroviny – voda a olej. Do nich rozdrobte čerstvé droždí a přidejte směs na chléb. Doporučená dávka droždí ve spojení s vodou pokojové teploty se týká dvouhodinových programů „gluten free“ či sprint (PANASONIC, ETA). U ostatních pekáren si musíte najít svůj způsob pečení. Vychází-li z pekárny chléb překynutý (propadlý s velkými nerovnoměrnými póry ve střídce), snižte dávku droždí nebo použijte chladnější vodu. Pokud máte opačný problém a chléb je nedokynutý s případnými prasklinami, použijte teplou vodu nebo více kvasnic.
Vymíchejte těsto dle návodu. Těsto nechejte chvíli odpočinout a pak naplňte do důkladně vymazané formy. Ta by měla být naplněna maximálně do 3/5, aby mělo těsto prostor ke kynutí. Snadné je těsto zpracovávat naolejovanými dlaněmi. Z těsta můžete vytvarovat válec, obalit např. ve slunečnicových semínkách a teprve potom vtlačit do formy. Chléb necháte kynout 45–60 min. pod vlhkou utěrkou, aby povrch neokoral. Pečte ve vyhřáté troubě při 180°C cca 60 min. Pokud se vám bude zdát, že povrch chleba rychle tmavne, přikryjte ho včas alobalem. Po upečení hned vyklopte, ale krájejte až po vychladnutí.
Složení
Bezlepkový pšeničný škrob, lupinová mouka, jáhlová mouka, bramborové vločky, vláknina (lněná, jablečná), zahušťovadlo: guarová mouka, cukr, sůl, jablkový prášek, chlebové koření.
Upozornění pro alergiky: obsahuje pšenici, vlčí bob (lupinu).
Výživové údaje na 100 g | |
Energie | 1448 kJ/343 kcal |
Tuky | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,4 g |
Sacharidy | 71 g |
z toho cukry | 3,7 g |
Vláknina | 8,2 g |
Bílkoviny | 6,6 g |
Sůl | 2 g |
Doplňující informace
Výrobce: | NOMINAL CZ |
---|---|
Kód EAN: | 8594010190216 |
Značka: | Nominal |
Kategorie
Recenze produktu Směs na chléb rustikální bez lepku 500g
12 zákazníků)
(Hodnotilo-
Chutný
-
Chuťově výborná směs, velice jednoduchá příprava. Za mne TOP
-
Super!
Podobné produkty
Kokosový nápoj Zajíc sáček 400g
- Potravina
Skladem na e‑shopu
69 Kč
Sójový nápoj Zajíc Natural sáček 400g DOYPACK
- Potravina
Skladem na e‑shopu
69 Kč
Nutrikaše probiotic natural 3x60g
- Potravina
- Výživa
Skladem na e‑shopu
79 Kč
Mohlo by se vám také hodit
Vizik oční kapky alergie 10ml
- Oči
- Zdravotnický prostředek
Skladem na e‑shopu
209 Kč
169 Kč
COLAFIT 60 kostiček
- Pohybová soustava
- Doplněk stravy
Skladem na e‑shopu
449 Kč
399 Kč
Zeptejte se lékárníka
Po–Pá: 09:00 – 17:00