Vážení zákazníci, VŠECHNY NAŠE LÉKÁRNY, E-SHOP i SLUŽBA ONLINE REZERVACE eRECEPTU jsou pro vás již plně funkční.
Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Kokosový olej

Kokosový olej se řadí mezi rostlinné tuky. Je populární nejen jako potravinářský olej, ale také v kosmetice. Po celém světě si získal oblibu díky svému různorodému využití. Zkoušeli jste již použít kokosový olej na vaření? Do kuchyně je totiž jako stvořený! Zjistěte více

Charakteristika kokosového tuku

Kokosový olej se získává lisováním kokosového masa z jádra kokosových ořechů. Olej z kokosů obsahuje v hojném množství nasycené mastné kyseliny se středně dlouhým řetězcem. Naleznete v něm kyselinu laurovou, palmitovou, myristovou či dekanovou.

Skvělé složení dělá z kokosového oleje superpotravinu. Tímto popisem jsme vás určitě přivedli na otázku, co vlastně léčí kokosový olej? Podporuje například správnou funkci kardiovaskulárního systému, zkrášluje pokožku a vlasy a jako pomocníka si ho můžete přizvat i při touze zhubnout.

Jaké má kokosový olej využití?

V kuchyni se často používá kokosový olej na smažení, pečení či vaření. Má vysoký kouřový bod, což znamená, že se může zahřívat na vysoké teploty bez vydávání škodlivých látek. Tento olej s charakteristickou vůní a chutí po kokosu se také často přidává do různých pokrmů, nápojů a smoothies, dezertů nebo se používá jako náhrada za máslo, ghí a jiné živočišné tuky.

Kromě toho je kokosový olej stálicí i v kosmetickém průmyslu. Používá se jako složka v přípravcích na péči o vlasy, pokožku a nehty. Má hydratační účinky a může pomoci zjemnit a vyživit pokožku.

  • Použití kokosového oleje na vlasy - postará se o ochranu před poškozením, posílení vlasů, zlepšení lesku
  • Použití kokosového oleje na tělo - ošetří suchá místa pokožky, skvělý je kokosový olej na pleť, konkrétně třeba jako balzám na rty
  • Kokosový olej na zuby - někteří lidí používají olej z kokosu na domácí bělení zubů

Dále můžeme zmínit využití kokosového oleje na opalování. Jde o přírodní přípravek, což je samo o sobě skvělé, na druhou stranu kokosový olej neposkytuje dostatečnou ochranu před UV zářením.

A jelikož možnosti kokosového tuku jsou opravdu rozmanité, na závěr zmíníme také použití kokosového oleje jako lubrikantu.

Prohlédněte si naši nabídku přípravků s kokosovým olejem, který získává stále větší popularitu. K oblíbeným formám patří kokosový olej ve spreji.

Zpět nahoru