Přihlásit



Košík

Nákupní košík je prázdný.

Inulin

Inulin je druh rozpustné vlákniny. Přirozeně se vyskytuje především v zelenině, například v česneku či cibuli. V poslední době se podrobuje inulin mnoha vědeckým výzkumům, zabývajících se především jeho vlivům na lidský organismus. Zjistěte více

Fenomén Inulin, co to je?

Inulin představuje druh rozpustné vlákniny, která se nachází v mnoha rostlinách. Vláknina je potřebná pro správnou funkci trávicího traktu i metabolismu. Díky své struktuře se inulin nevstřebává v tenkém střevě ale rovnou prochází do tlustého střeva, kde pracuje inulin jako prebiotika.

Za vůbec nejbohatší zdroj inulin vlákniny se považuje kořen čekanky. Inulin přirozeně obsahuje zhruba 36 000 druhů rostlin. Lze jej rovněž vyrobit, v současnosti se tento zdroj vlákniny přidává do mnoha doplňků stravy.

Jak Inulin používat?

Inulin z čekanky se vyznačuje nasládlou chutí a to bez obsahu cukru. Díky tomu patří mezi skvělou náhradu cukru pro diabetiky. Zkuste toto nízkokalorické sladidlo, které nabízí uspokojení hned dvou potřeb - oslazení a zvýšení příjmu vlákniny.

Inulin může být přidán do jakéhokoliv jídla či nápoje, například těsta na výrobu pečiva, palačinek, moučníků i vody a čaje.

Hledáte alternativu tohoto druhu vlákniny? Zkuste Psyllium, vlákninu získanou ze semen jitrocele indického.

Zpět nahoru